Portret laten schilderen

Een geschilderd portret heeft een andere uitstraling dan een foto. Het is uniek. Iets dat u maar één keer laat maken laat maken. Het is dus bijzonder om een schilderij van uzelf, kinderen, ouders of andere dierbaren te bezitten. Op deze pagina vertel ik u graag wat meer over mijn werkwijze en de prijzen voor het laten schilderen van een portret. 

Een portret laten maken?

Ik maak graag kennis met u! Stuur mij een bericht via contactformulier of neem telefonisch contact op via 06-40460367.

Direct naar:


Werkwijze portret laten schilderen

Als u contact met mij opneemt, kunnen we eerst een afspraak maken in mijn atelier in Dalfsen. Ik maak een aantal foto’s van u en eventueel alvast een paar schetsen. Daarna kiezen we samen welke foto ik zal gebruiken als uitgangspunt voor het schilderij. Ik maak ook een inschatting van de termijn waarbinnen ik het schilderij afrond. Als u niet naar het atelier kunt komen, dan kan ik ook van bestaande foto’s een schilderij maken.


Kosten portret laten schilderen

De prijs voor het laten schilderen van een portret is afhankelijk van het formaat dat u kiest. Ik hanteer “een vanaf  prijs’” van € 350,- (30×40 cm) incl. btw en excl. lijst. Als u meerdere personen op één doek wilt laten schilderen, dan reken ik per extra persoon een toeslag van 30%. Bij de betaling ga ik uit van 1/3 bij de start, 1/3 bij tussentijds bezichtiging en 1/3 bij oplevering.


Veelgestelde vragen over het laten maken van een portret

Welke stijl hanteer ik?

Ik werk het liefst met olieverf op doek. Ik vind het belangrijk om een gelijkend portret te maken waarin ik de uitstraling  en “het wezen” van de geportretteerde probeer “te vangen”. Ik schilder realistisch en probeer een losse penseelstreek te hanteren, waardoor het schilderij niet zozeer op een foto lijkt en schilderachtig blijft.

Welke keuzes kunt u maken als u een portret wilt laten schilderen?

Bij het maken van een schilderij kunt u nog veel keuzes maken. Bijvoorbeeld de houding en de uitsnede. Wilt u alleen met uw hoofd en schouders, driekwart of ten voeten uit op het schilderij? Daarnaast kunt u kiezen of u wel of geen achtergrond wilt en welk kleurgebruik uw voorkeur heeft. Ook is er natuurlijk nog de keuze van het formaat van het doek. Daar kunnen we het samen over hebben en ik kan u er natuurlijk over adviseren.

Voor welke gelegenheden kunt u een portret laten maken?

U zou het als cadeau kunnen geven, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis samen met een groep vrienden of collega’s. Dat kan een huwelijk zijn, jubileum, afscheid van werk of juist bij een start van een nieuw bedrijf. Ook kan het als herinnering aan een overleden dierbare zijn. 


Bekijk ook mijn andere werk

Naast portretten, schilder ik ook andere werken. Een selectie vindt u op mijn website. Door op onderstaande linkjes te klikken, kunt u deze bekijken:

Op de pagina ‘Te koop’ kunt u daarnaast werken vinden die ik te koop aanbied.